Red Stars zet goede serie neer

CASTRICUM – Zowel de wind als het scoreverloop was onberekenbaar, zaterdagavond bij de wedstrijd tussen Red Stars Vitesse en Double Stars Heiloo. Na afloop bleken de Castricumse gasten nipt het gelukkigste: 6-7.


Het leek een zware avond te worden voor de Castricumse honkbalploeg. Na twee innings had Double Stars een 3-1 voorsprong genomen. Nadat Martijn Zondervan en Jasper van Schoor de stand rechttrokken, ging het lang gelijk op.

Dat kwam doordat Red Stars de vele kansen matigjes benutte. Met een benauwde 5-6 voorsprong gingen de Castricummers de laatste inning in. Kuijs maakte na een tweehonkslag een, wat later bleek, cruciaal punt. In de gelijkmakende slagbeurt kroop Double Stars dichterbij en scoorde de openingsslagman 6-7. De spanning liep op toen de honken zich vulden, maar tweedehonkman Coen Niesten stelde orde op zaken met een vangbal.

Komend weekend wacht een zware beproeving. De ongeslagen koploper Urbanus komt op bezoek. De wedstrijd begint om 16.30 uur op De Puikman.