Diverse verkeerscontroles deze week

CASTRICUM – De politie heeft de afgelopen week diverse verkeers- en alcoholcontroles gehouden in de gemeente.

Maandag 5 mei werd er langs de Boekel in Akersloot een snelheidscontrole gehouden van 09:15 uur tot 14:10 uur. Op de weg is de maximale toegestane snelheid 50 kilometer per uur, 68 van de 985 gecontroleerde auto’s reden te hard en krijgen een proces-verbaal. De hoogstgemeten snelheid was 70 kilometer per uur.

Dinsdagmiddag werd er tussen 14:00 uur en 17:00 uur nog een snelheidscontrole gehouden in Akersloot, op de Geesterweg. Met een lasergun werden vijf automobilisten op de bon geslingerd, de hoogstgemten snelheid was 78 kilometer per uur. Buiten de snelheidscontrole om werden er ook nog drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel en twee voor bellen in de auto.

Zaterdagavond tussen 20:30 uur en 22:30 uur werd er in Akersloot een alcoholcontrole gehouden, er werden 146 ademtests afgenomen. Geen enkele test leidde tot een bekeuring, alle automobilisten konden hun weg boetevrij vervolgen.

In Limmen werd woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg. Er werden twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel, één bekeuring werd er uitgeschreven voor een uitstekende lading bij een aanhangwagen waarbij er geen lengtebord op de lading was aangebracht en tenslotte nog een voor niet-handsfree bellen.

Ook in Castricum werd er gecontroleerd en wel op zaterdagavond. Tussen 22:45 en middernacht werd er een alcoholcontrole gehouden op de Beverwijkerstraatweg. Er werden daar 180 tests op straat afgenomen, één bestuurder had teveel op. Hij blies 265 µg/l, waar maximaal 220 is toegestaan.