Cultuur, bloemen en fietsen in Couleur LoCALe

CASTRICUM – In de nieuwe aflevering van Couleur LoCALe zitten weer vier gasten aan tafel. Presentator Peter van Raalte ontvangt Otto Bruschke, Margriet Schadee, Edgar Nijman en Lex Burgering.

Bruschke doet al jaren mee aan de Bloemendagen in Limmen. Hij maakt de grote werken aan de Rijksweg, zoals de Londense Tower Bridge. Hij gaat gewoon door met het maken van bloemenmozaïeken en vindt het zonde dat de Bloemendagen zouden verdwijnen.

Margriet Schadee is één van de organisatoren van de Kunstfietsroute, die dit jaar op 7 en 8 juni kan worden gefietst. Een selectie van de werken kan nu al worden bewonderd in De Oude Keuken, op het terrein van Dijk en Duin.

Lex Burgering is 13 jaar en doet dit jaar voor de derde keer mee aan Alpe d’HuZes in Frankrijk. Peter van Raalte vraagt hem wat zijn drijfveren zijn om ook hier aan mee te doen.

Tenslotte schuift Edgar Nijman aan. Hij heeft het plan opgevat om de katholieke kerk in Bakkum over te nemen. De Maria-ten-Hemelopneming wordt binnenkort gesloten en verkocht. Nijman wil er, samen met een aantal vrijwilligers, een cultuurtempel van maken. Hij vertelt over zijn plannen.

De nieuwe aflevering van Couleur LoCALe is te zien op C-TV, om 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 en 23:00 uur. C-TV is in het digitale pakket van Ziggo te ontvangen in Castricum en Bakkum op kanaal 41 en in Limmen, Akersloot en De Woude op kanaal 46. Op de website van Omroep Castricum, www.castricum105.nl, staat informatie over de analoge ontvangst van C-TV.
De aflevering is integraal terug te zien op YouTube, ga daarvoor naar YouTube.com/OmroepCastricum.