Brandweer rukt paar keer uit vanwege slechte weer

CASTRICUM – Het slechte weer van het afgelopen weekend zorgde ervoor dat de brandweer verscheidene keren werd opgeroepen.

Zaterdagmiddag werd de bevelvoerder van dienst opgeroepen voor een melding aan de Burgemeester Mooijstraat voor wateroverlast. Omdat het hier betrof om wateroverlast door een verstopte straatkolk zijn er gemeentewerkers opgeroepen, die het probleem hebben opgelost.

Rond de klok van half zes mocht de brandweer uit Limmen naar de Zeeweg waar een stormschade werd gemeld. Het bleek te gaan om een grote tak die gevaarlijk hing vanwege de wind. De brandweer heeft de tak verwijderd.

Om acht uur was het weer de beurt aan Castricum die naar de Beverwijkerstraatweg mocht waar een boom dreigde om te waaien tegen een huis. Uit voorzorg heeft de brandweer de boom omgezaagd om schade of letsel te voorkomen. Omdat de brandweer van Castricum bezig was met de boom, ging de ploeg uit Limmen af op een melding van een binnenbrand aan het Braveld in Castricum. Bij aankomst bleek het loos alarm te zijn, de melder had rook geroken en gelijk de brandweer gebeld het bleek te gaan om een open haard die net was aangestoken.

En tot slot mocht de brandweerboot van Akersloot zondagmiddag om drie uur uitvaren omdat er een waterincident was op het Alkmaardermeer. Het bleek te gaan om een bootje dat was losgeslagen de brandweer heeft het bootje van het meer gehaald en weer aan wal gebracht.

Op de foto: de omgehaalde boom op de Beverwijkerstraatweg, gemaakt door Richard Sprenkeling