Washok blank na zware regen

BAKKUM – De brandweer is vrijdagmiddag bezig geweest met het afvoeren van water uit een huis in Bakkum. Rond half vijf kreeg de brandweer een melding van een washok wat was ondergelopen aan de Van der Mijleweg in Bakkum.

De wateroverlast ontstond na de hevige regen- en onweersbuien die middag. Door de afvoer stroomde het water zo het washok in, waardoor er al gauw tien centimeter water stond.

De bewoners waren zelf al begonnen met het water weg te hozen. De brandweer heeft gelijk de regenpijp doorgezaagd zodat het water wat nog viel meteen kon weglopen. Buiten hebben ze de afvoer opgegraven en bij de ontstopping een stuk opengemaakt. Hier kwam een aardige prop met bladeren uit die de verstopping hadden veroorzaakt.

Ondertussen hadden de spuitgasten binnen een klokpomp in het putje gezet en het water naar buiten gepompt. Met behulp van een waterstofzuiger is de rest van het water opgezogen en zo was het ergste leed voor de bewoners geweken.

Foto: Evelien Olivier.