Open Dag dierenasiel

REGIO – Het Dierentehuis Alkmaar en het Knaagdierencentrum Heiloo zetten op zondag 18 mei de deuren open voor het publiek.

Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de asieldieren en meer te weten te komen over het asielwerk. Op de Open Dagen worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Bij het Knaagdierencentrum aan de Loet 3 in Heiloo is er op zondag 18 mei vanaf 12.00 uur van alles te doen. Zo is er onder andere een gedragstherapeute aanwezig die vragen over konijnengedrag kan beantwoorden. Ook zijn er tal van activiteiten voor de jonge dierenliefhebbers, zoals schminken, knutselen en een grabbelton. Maar het belangrijkste op deze dag zijn natuurlijk de dieren zelf.

Ook in het Dierentehuis aan de Bergerweg 185 in Alkmaar zijn geïnteresseerden op zondag 18 mei tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom. De entree is gratis, maar iets lekkers voor de honden of katten is altijd welkom. Eigen honden meenemen is niet toegestaan.

Op de dag zelf worden geen dieren geplaatst. Dit om impulsieve aanschaf te voorkomen. Wel is het mogelijk om het dier later in de week op te halen. De Dierenbescherming hoopt met de Open Dag veel mensen te interesseren om een dier uit een dierenopvangcentrum te adopteren.