Inbraakgolf neemt af

CASTRICUM – De afgelopen tijd is het aantal woninginbraken flink gedaald. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in april is gedaald naar tien.


De politie en de gemeente hebben groot ingezet op de aanpak van de inbraakgolf. Meer politie-inzet en de waakzaamheid van inwoners lijken effect te hebben gehad. Zo hebben inwoners zelf het initiatief genomen om WhatsApp-groepen op te richten.

In de maanden november, december en januari waren er nog gemiddeld dertig woninginbraken (inclusief pogingen tot inbraak), de afgelopen drie maanden nam het aantal inbraken steeds verder af.

Voor een belangrijk deel komt het succes dat de politie nu kan melden door alle hulp bij de opsporing en signalering van woninginbrekers. De politie merkt dat burgers veel meer meldingen doen en alerter zijn op verdachte situaties. Deze meldingen zijn heel waardevol.

Meldt verdachte situaties bij de politie. Ziet u bijvoorbeeld donker geklede mensen wegrennen of mensen met bijzonder veel aandacht voor een woning, tuin of auto in uw wijk, belt u dan gelijk 112. Ook wanneer u er niet zeker van bent of 112 het juiste nummer. De politie heeft liever een 112-melding te veel dan te weinig!