Collecteweek Prins Bernhard Cultuurfonds

CASTRICUM – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland collecteert van 11 tot en met 17 mei in tientallen gemeentes. Onder de naam ‘Anjeractie’ collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in de regio.


Een derde van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio. Het is dit jaar de 69e keer dat het Cultuurfonds de Anjeractie organiseert.

Speciaal voor de Anjeractie pakt Henny Huisman zijn muzikale carrière weer tijdelijk op. Op www.anjeractie.nl kunnen donateurs aan de Anjeractie voor Henny bepalen welk nummer hij op welk instrument ten gehore moet brengen.

Het meest gekozen nummer voert Henny op 23 mei uit. En aangezien hij de instrumenten (nog) niet beheerst, wordt deze uitvoering nog een grote ‘surprise’. Op de website zijn dagelijks ook kaarten te winnen voor culturele evenementen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen.