Nieuwe wethouders op 8 mei beëdigd

CASTRICUM – De nieuwe wethouders worden op 8 mei beëdigd. Vanaf dan zijn de wethouders in de gemeente Castricum Leo van Schoonhoven (CKenG), Esther Hollenberg (VVD), Hilbrand Klijnstra (D66) en Ans Pelzer (PvdA).

De wethouders worden benoemd in een raadsvergadering, die vroeger dan gebruikelijk begint. Om 20:00 uur wordt er begonnen met de raadsvergadering, waarin eerst de raadsleden vragen kunnen stellen aan formateur Don Bijl.

Omdat de aanstaande wethouders Ans Pelzer en Esther Hollenberg ook lid zijn van de gemeenteraad, zullen zij die functie moeten verlaten. In hun plaats worden dezelfde avond twee nieuwe leden geïnstalleerd voor de PvdA en de VVD. Het gaat om Kees Rood (VVD) en Ada van der Veen (PvdA).

Ook zullen de carrouselleden benoemd worden en zal er afscheid worden genomen van de aftredende wethouders Christel Portegies, Bert Meijer en Fred Mosk.

De hele avond is rechtstreeks te volgen op Castricum105, vanaf 19:00 uur.