Honkballers verpletteren Bears

CASTRICUM – Red Stars Vitesse heeft zaterdag het sterker geachte Bears verpletterd met 19-8. Bears was met acht man naar Castricum gekomen. Toch leek het erop dat de gasten uit Bergen hun huid duur gingen verkopen.

In de eerste slagbeurt mepten ze direct drie punten binnen. Red Stars hield het hoofd koel en maakte in een paar innings de achterstand ongedaan, van 2-3 naar 7-3 en 12-4. Jasper van Schoor, Daan Kuijs en Bart Oorthuizen hadden met hun tweehonkslagen daarin een groot aandeel.

Het lukte Red Stars goed de gevaarlijke slagploeg van Bears te bedwingen. Op de heuvel kregen Martijn Zondervan, Oorthuizen en Niek Kuijs na die eerste inning nauwelijks nog punten tegen. De Castricummers gingen zelf vrolijk door met punten scoren. In de achtste inning was het slotakkoord voor Jeroen Groenendal. Hij zorgde met een tweehonkslag voor een vroegtijdige beëindiging van de wedstrijd: 19-8.

Red Stars mag komende zaterdag in Heiloo op bezoek bij Double Stars. Een week later, zaterdag 17 mei, staat de thuiswedstrijd tegen Urbanus op het programma. Die begint om 16.30 uur.