Collectie Zuid-Afrikahuis tijdelijk in Regionaal Archief

ALKMAAR – In de loop der jaren heeft het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam, een unieke collectie opgebouwd. Deze bestaat uit een grote verzameling boeken, tijdschriften en archiefmateriaal over de geschiedenis en literatuur van Zuid-Afrika.

In verband met een renovatie zal het instituut aan de Keizersgracht vanaf maandag 26 mei ongeveer een jaar lang gesloten zijn. De collectie wordt zo lang ondergebracht bij het Regionaal Archief Alkmaar. De archiefdienst beschikt over een nieuw depot, dat op de groei is gebouwd.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de tijdelijke overcapaciteit zoekt het Regionaal Archief huurders die tijdelijk hun archieven en collecties in het nieuwe archiefdepot willen onderbrengen. Eerder al sloot het Stadsarchief Amsterdam een overeenkomst voor de tijdelijke opslag in Alkmaar van een aantal grote archiefbestanden.

Naar verwachting zal vanaf september 2014 de bibliotheekcollectie van het Zuid-Afrikahuis te raadplegen zijn in het Regionaal Archief Alkmaar. Meer informatie over het Zuid-Afrikahuis is te vinden op de website www.zuidafrikahuis.nl.