Gaslek bij werkzaamheden Heereweg

CASTRICUM – Zondagmiddag om 15:15 uur werd de Castricumse brandweer opgeroepen voor technische hulpverlening aan de Heereweg (N512). Onderweg kreeg de brandweer te horen dat het om een gaslek ging. Het lek was ontstaan bij wegwerkzaamheden.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat de gasleiding behoorlijk veel gas spoot. De brandweer heeft daarop meteen de bewoners verzocht ramen en deuren te sluiten in verband met de veiligheid.

Daarna heeft de brandweer het energiebedrijf geholpen met het vrijmaken van de leiding, zodat deze kon worden afgesloten door er een soort ballon in te spuiten.

Nadat de leiding vrij was gekomen, bleek het te gaan om een hoofdtransportleiding met een T-splitsing. De leiding was bij de werkzaamheden precies daar geraakt. Het energiebedrijf heeft de leiding op drie plekken afgesloten om het lek te verhelpen.

De politie had de weg afgesloten bij de rotonde Zeeweg/Heereweg en bij de Duinweg. De brandweer kon om ongeveer 17:30 uur weer terug naar de kazerne, omdat hun klus erop zat. Het energiebedrijf is daarna nog wel enige tijd beziggeweest om het lek te dichten.

Foto: Hans Peter Olivier.