Dodenherdenking ‘verstoord’ door grasmaaier

CASTRICUM – De dodenherdenking in Castricum is zondagavond verstoord door een grasmaaier van een boer. Bij het Monument voor de Gevallenen werd een herdenkingsplechtigheid gehouden met muziek en toespraken.

In de Facebookgroep ‘Je bent Castricummer als…’ werd er melding gemaakt van het incident. Volgens het bericht werd de plechtigheid overstemd door het geluid. Wel hield de tractor om acht uur zich aan de twee minuten stilte, waarna hij verder maaide nog voor de laatste noot van het Wilhelmus.

De reacties onder het bericht variëren van ‘zielig’ tot ‘schandalig’. Kwade bedoelingen zal de man er waarschijnlijk niet mee hebben gehad, daarbij komt ook nog dat de twee minuten stilte een aantal minuten voor acht begonnen.

Het oorlogsmonument staat te midden van agrarische grond.

Bij de herdenking waren ongeveer 400 mensen aanwezig, waaronder volgens raadslid Ralph Castricum opvallend veel jongeren. Ook in Akersloot, waar een eigen herdenking werd georganiseerd, waren veel jongeren aanwezig. De gemeente heeft middels Twitter muziekvereniging Emergo en koor De Vredeburgers bedankt voor ‘de mooie herdenking’.

Op de foto: een close-up van het monument.