Partij voor de Dieren in actie voor gifvrije fietspaden

CASTRICUM – De Partij voor de Dieren heeft op de Zanderij actie gevoerd voor gifvrije fietspaden. De partij vindt het onverantwoordelijk dat er gif wordt gebruikt zo dichtbij fietspaden.

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en kandidaat-Europarlementariƫr Corinne Cornelisse trokken naar de Zanderij om het fietspad bij de Oude Schulpweg symbolisch gifvrij te verklaren. Het is een waterwingebied dat tegen de duinen aan ligt, en maakt onderdeel uit van de Ecologische Hoofdstructuur en Natura 2000.

Het Noordhollands Dagblad sprak met bloembollentelers, die zijn verontwaardigd over de acties van de Partij voor de Dieren. De telers zeggen dat er geen sprake is van overvloedig gebruik van bestrijdingsmiddelen: “Bestrijdingsmiddelen zijn duur. Het is niet zo: baat het niet dan schaadt het niet,” zeggen zij tegen de krant.

Opvallend is dat de partij in het persbericht spreekt van een ‘uniek recreatiegebied’ en dat dus het landbouwgif moet worden beperkt, voordat de vakantiehuisjes van Landal gebouwd gaan worden. Dat lijkt erop alsof de partij lijkt in te stemmen met de bouw van het park, als het gifgebruik wordt ingeperkt. In de Provinciale Staten heeft de Partij voor de Dieren zich juist tegenstander van het vakantiepark verklaard.

Op de foto: bloemenvelden op de Zanderij tijdens de inwijding van de schelpenkar van het Strandvondstenmuseum.