Jaarverslag Bibliotheek Kennemerwaard

REGIO – 2013 was een jaar van bezuinigingen en nieuwe ontwikkelingen.

De bezuinigingen waren al eerder bekend, en het ging in 2013 vooral om het uitvoeren van afgesproken maatregelen met de gemeente in de regio. In het verwerken van de taakstellingen is het gelukkig mogelijk gebleken om het aantal vestigingen op peil te houden.

De bibliotheken onderscheiden zich van elkaar op het gebied van het aanbod zoals in Castricum en Limmen. Op deze manier heeft iedere gemeente een grote centrale vestiging met een breed aanbod en ruime openingstijden, ondersteund door doelgroepbibliotheken in de kleinere kernen.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft 54.119 leden. In 2013 werden er 1.269.233 boeken uitgeleend. En waren er 906.068 bezoekers.

Tijdens openingsuren verkopen de bibliotheken van 12 tot en met 19 mei afgeschreven boeken en andere materialen voor aantrekkelijke prijzen.