Tussenstand structuurvisie Buitengewoon Castricum

CASTRICUM – Liever hoogbouw en bouwen in de kernen dan bouwen in het buitengebied. Dat zegt althans een meerderheid van degenen die hun mening geven over de toekomst van Castricum via een vragenlijst van de gemeente.

De deelnemers zijn verder in meerderheid voor het toestaan van zonnepanelen in het landelijk gebied, en verdeeld over de vraag of voorzieningen als winkels, bioscoop en zwembad ten koste mogen gaan van groen en natuur. De gemeente werkt aan een actuele versie van de structuurvisie, een document over de toekomstige ontwikkelingen. Inwoners kunnen meepraten.

Overnachtingsmogelijkheden moeten volgens de respondenten bij elkaar geplaatst worden, in plaats van verspreid. Ook mogen de overnachtingsmogelijkheden volgens deze groep worden gebouwd in het buitengebied, het duingebied of bij het Alkmaardermeer.

Dat kan via de vragenlijst op structuurvisiebgc.tumblr.com, die is in te vullen tot en met 15 mei. Meedoen kost ongeveer 10-15 minuten. Half mei zijn er inloopbijeenkomsten in Akersloot, Limmen en Bakkum. Daar worden de resultaten gepresenteerd en worden vragen beantwoord.