Jeugdzorg en partners gaan samenwerken

REGIO – Jeugdzorg Noord-Holland en de partners in de (arbeidsmarkt)regio Noord-Holland Noord, gaan samenwerken om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te leiden.

De Provincie Noord-Holland heeft 2 miljoen euro beschikbaar gesteld om 200 jongeren, die te maken hebben met jeugdzorg in Noord-Holland, te begeleiden naar een baan of stageplek. Hiervan worden 50 jongeren richting de techniek begeleid in samenwerking met Talent voor Techniek.

Partners in dit project zijn de gemeenten, onderwijs en ondernemers. Onder de naam ‘Jeugd Werkt’ wordt het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord uitgevoerd. Het plan is gericht op jongeren tot 27 jaar. Hiervoor is in naast de 2 miljoen euro vanuit de Provincie, nog eens 1,6 miljoen euro van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid beschikbaar.