Dodenherdenking op 4 mei

CASTRICUM – Op 4 mei worden de oorlogsslachtoffers herdacht. Om 20:00 uur is het in Nederland twee minuten stil. Ook in Castricum worden er herdenkingen georganiseerd.

In Limmen beginnen de herdenkingsactiviteiten al om 16:30 uur, met een herdenking op de begraafplaats bij de Protestantse Kerk aan de Zuidkerkenlaan in Limmen. Twee oorlogsgraven zijn door de leerlingen van de basisscholen Pax Christi en de Sint Maarten geadopteerd. Burgemeester Mans legt, samen met enkele kinderen van de scholen, bloemen bij de graven. De burgemeester houdt een korte toespraak.

In Castricum is er rond 18:15 uur een herdenkingsdienst in de Dorpskerk, daarna begint een stille tocht richting het oorlogsmonument. In Limmen vindt er zo’n dienst plaats in de Corneliuskerk, die begint om 18:30 uur. Daarna begint ook daar een stille tocht richting het monument. Rond 19:40 uur zal daar de herdenking beginnen. Burgemeester Mans houdt daar een toespraak.

In Akersloot is er een herdenkingsbijeenkomst in de protestantse kerk aan het Dielofslaantje. Die begint om 19:00 uur. Daarna is er ook een stille tocht, naar het Vredessymbool. Daar houdt loco-burgemeester Klijnstra een toespraak. Kijk voor de routes van de stille tochten en voor het programma op de website van de gemeente: www.castricum.nl.