Brandweer rukt vier keer uit voor brandalarm

CASTRICUM – De brandweer heeft deze week vier keer moeten uitrukken voor een brandalarm. Dat meldt de brandweer.

De eerste keer was maandagochtend naar Dijk en Duin waar werkelijk een brandje was geweest op een slaapkamer van een cliënt. De verpleging had het brandje al geblust bij aankomst van de brandweer. Omdat er nog veel rook stond in de slaapkamer heeft de brandweer de kamer geventileerd met behulp van een ventilator.

De tweede melding was dinsdagavond, de brandweer van Limmen werd toen opgeroepen voor een brandmelding bij Dijk en Duin, omdat de Castricumse brandweer druk bezig was met de containerbrand op de Puikman. De Limmer spuitgasten hoefden niet uit te rukken omdat de melding via de pieper werd ingetrokken.

De derde brandmelding was donderdagavond eveneens bij Dijk en Duin, waar iemand onder de rookmelder had gerookt. De brandweer hoorde dit onderweg en is toen weer omgekeerd.

Vrijdagochtend was de vierde brandmelding rond een uur of half zes. Toen werd de brandweer opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij Restaurant Johanna’s Hof. De spuitgasten hebben onderzoek gedaan en de melder gevonden. Het betrof een melder die in de keuken was afgegaan. De oorzaak is waarschijnlijk een vervuilde melder.