Eerste Koningsdag groot succes

CASTRICUM – De eerste Koningsdag was een groot succes. Er waren vrijmarkten, muziek en goed weer.

Burgemeester Mans opende vanmorgen Koningsdag met een toespraak voor de ruim 250 lintjesdragers. Hij noemde onder meer de gedecoreerden van het afgelopen jaar. Ook zei hij: ‘Er lijkt wel het een en ander te veranderen, en we zullen ons ook nog wel een paar keer verspreken’. Toch blijft er veel hetzelfde, zoals op de vrijmarkt: ‘met elkaar gezellig Koningsdag vieren, die saamhorigheid. Dat is voor mij heel belangrijk en dat moeten we er vooral inhouden. Dat is nu zo en dat zullen we de komende jaren ook weer zo beleven’.

Veel mensen liepen op straat een rondje over de vrijmarkten. Behalve met vrijmarkten, werd Koningsdag ook gevierd met muziek. De Bakkerij had een podium voor de Maranathakerk en ook op de vrijmarkt was er veel live-muziek.

Voor de Maranathakerk werd Koningsdag gevierd door De Bakkerij.

Voor de Maranathakerk werd Koningsdag gevierd door De Bakkerij.

Zweefmolen op de vrijmarkt

Koningsdag is verlopen zonder noemenswaardige incidenten. ‘Ontzettend goede sfeer met mooi weer,’ liet wijkagent Wesley Wessendorp rond het middaguur weten. Ook burgemeester Mans is tevreden met het verloop van de dag, rond 18:00 uur twitterde hij dat de ‘eerste Koningsdag een groot succes was’. Hij complimenteerde de Oranjecomit├ęs met de geslaagde dag.

Beluister hieronder de toespraak van burgemeester Mans van zaterdagochtend terug: