Orgelconcert in paassfeer

CASTRICUM – Paul Houdijk geeft binnenkort weer een orgelconcert in de Pancratiuskerk in Castricum. Op 9 mei zal hij daar het David-orgel bespelen.

De zeer getalenteerde Paul Houdijk is als organist verbonden aan de Sint Catharinakathedraal te Utrecht, het zal de tweede keer worden dat Houdijk in Castricum speelt. Hij zal naast een eigen compositie de Symphonie Romane van Widor spelen. Deze symfonie is geschreven voor de paastijd. Het Herenkoor St. Pancratius zal, o.l.v. Bart Vervaat, ook zijn medewerking verlenen aan het concert. Het koor en het orgel zullen afwisselend de delen uit deze symfonie en de gregoriaanse gezangen Haec Dies en Victimae Paschali Laudes uit de paastijd ten gehore brengen.

Het concert begint om 20.00 uur, maar de kerk is al om 19.30 uur open. De Pancratiuskerk bevindt zich in de Dorpsstraat 113. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro.