Laatste Bloemendagen in Limmen van start

LIMMEN – Zaterdag gaan de 62e en laatste Bloemendagen in Limmen van start. In de ruim zestig jaar die achter ons liggen, heeft Limmen het halve voorjaar geprikt. Daar komt nu een einde aan.

De organisatie van de Bloemendagen zag het aantal vrijwilligers wat meehielp met prikken aan de mozaïeken de laatste jaren teruglopen. Zo zeer, dat het voor de organisatie reden was de stekker eruit te trekken.

Maar, desalniettemin, zal het ook een editie worden van de bloemendagen als alle andere. Een route voert de bezoeker langs de tuinen waar de mozaïeken te zien zijn en er worden weer prijzen uitgereikt. Op Koningsdag gaat de jury langs de mozaïeken en ’s avonds zal dan de prijsuitreiking zijn.

Op de zondag 27 april is er Oldtimer fair in het dorpspark aan de Vuurbaak, vanaf 12 uur. De mozaïeken blijven tot woensdag 30 april liggen, daarna behoort de traditie van de Bloemendagen definitief tot het verleden.

Op de foto: de imposante Tower Bridge in Londen werd in 2011 getoond.