Informatieavonden over snurken in RKZ

BEVERWIJK – Het Rodekruisziekenhuis in Beverwijk komt met informatieavonden over snurken. Snurken lijkt een onschuldig probleem, maar er kan een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen: slaapapneu.

Mensen met slaapapneu hebben last van korte ademhalingsonderbrekingen tijdens de slaap. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ betekenen? De benadering met begeleiding in de levensstijl en de nieuwe behandelmethode met de Slaap Positie Trainer komen ook aan bod. Dat zijn vragen die beantwoord kunnen worden op de informatieavond.

Tijdens de informatieavond zal de Slaap Positie Trainer gedemonstreerd worden, een apparaatje dat mensen met slaapapneu stimuleert om niet langer op de rug te slapen. De meeste gevallen van slaapapneu zijn namelijk gerelateerd aan het slapen op de rug.

De informatieavond wordt gehouden in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is op dinsdag 6 mei van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Op 18 november is er nog een informatieavond. De avond is bedoeld voor iedereen die deze aandoening heeft of denkt te hebben en alle andere belangstellenden. Aanmelden is verplicht en kan via de website www.rkz.nl.