Brandstichting in papiercontainers, politie zoekt getuigen

CASTRICUM – Bij sportpark de Puikman is afgelopen dagen twee keer brandgesticht. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over de brandjes.

De eerste keer was maandagavond om 21:19 werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand.
Bij aankomst van de spuitgasten bleek het te gaan om papier wat uit de container was gehaald en op meerde plekken in de brand was gestoken. De kleine brandjes zijn uitgemaakt.

Dinsdagavond om 23:54 werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand op de Puikman. Het bleek nu dat de papiercontainer in de brand was gestoken. De brandweer heeft de papiercontainer kunnen blussen.

De laatste week zijn er meerdere buitenbrandjes geweest, voornamelijk bij papiercontainers. Indien u iets gezien heeft of weet wie verantwoordelijk is voor de brandjes, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto: Hans Peter Olivier.