Red Stars euforisch na winst

CASTRICUM – Red Stars Vitesse heeft zaterdag een knappe zege behaald op RCH/Pinguins. Op de eigen Puikman klaarden de Castricumse honkballers de klus in 7 innings: 14-4.

De grootste bijdrage werd geleverd door startende werper Martijn Zondervan, die in 5 innings slechts twee honkslagen tegen kreeg. Alleen in de eerste inning kreeg hij een punt tegen.

Toch had Red Stars aanvankelijk moeite om door de verdediging van de Heemstedenaren heen te breken. Een tweehonkslag van Sander van Lubeck brak de ban. Niek Kuijs deed daar een schepje bovenop door met een homerun, die ervoor zorgde dat de Castricummers voor kwamen te staan. De eindstand werd uiteindelijk dus 14-4.

Red Stars staat nu vijfde in het klassement, van de negen ploegen in totaal. Zondag mag de Castricumse honkbalploeg op bezoek bij Northern Stars in Leeuwarden. Vorig jaar ging Red Stars daar nog met 16-8 onderuit.