Buitenbrandjes op Camping Bakkum, brandstichting niet uitgesloten

CASTRICUM – Zaterdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand op Camping Bakkum. Het bleek te gaan om een papiercontainer te gaan die in de brand stond tegen een zeecontainer aan en er naast geparkeerde auto’s.

De brandweer heeft de papiercontainer losgeknipt van de zeecontainer en de inhoud op straat gegooid om het papier goed te kunnen blussen. Ook werd het slot van de zeecontainer opengeslepen om te kijken of er spraken was van een branddoorslag.

Toen de brand uit was hoorden de spuitgasten van de campingbeheerder dat er ook brand was bij een strandhuisje op de camping. Deze was reeds geblust door omstanders. De brandweer heeft nacontrole gedaan. Daarbij werd de gaskraan van het huisje afgesloten en werd het huisje geventileerd door de brandweer. De oorzaak is nog onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Een paar uur voor de brandjes, begonnen de festiviteiten in verband met het honderdjarig bestaan van de camping.

Foto: Evelien Olivier.