Wecycle en Noord-Holland pakken elektrisch afval na vrijmarkt aan

REGIO – Na de vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept Wecycle iedereen op om elektrische apparaten na Koningsdag in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat.

Snelle inleveraars krijgen in 22 Noord-Hollandse gemeenten een spannend jeugdboek cadeau. Wecycle wil met de inzamelactie de bekendheid van de milieustraat als inleverpunt vergroten en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan.

Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in de natuur terecht.

Samen met 22 Noord-Hollandse gemeenten, waaronder Castricum, voert Wecycle daarom vanaf zaterdag 19 april campagne met een TV-spot en advertenties in huis-aan-huisbladen. Veel gemeenten roepen daarnaast in hun eigen communicatie inwoners op mee te doen met de inzamelactie.

Meer informatie: www.wecycle.nl