Vervroegde plantenmarkt Clusius College

CASTRICUM – Het was een zachte winter en nu een prachtig voorjaar………Het groen groeit harder dan ooit. Daarom is de Plantenmarkt van het Clusius College Castricum dit jaar een week eerder dan normaal.


Het hele schooljaar zijn de leerlingen uit de derde klassen Basis van het Clusius College Castricum bij het vak Plantenteelt al druk bezig planten te telen en te kweken voor de jaarlijkse Plantenmarkt. Op deze plantenmarkt is er veel keuze: éénjarigen, kruiden, vaste planten, bloembakken, etc.
Alle planten zijn door de leerlingen zelf opgekweekt en in bloembakken opgemaakt.

Verder verzorgen de leerlingen de reclame, bepalen de ze verkoopprijs, richten ze de kramen in en helpen de klanten. Door dit project, speciaal voor de 3-Basis leerlingen, leren zij hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en wordt interesse gekweekt voor het ondernemen.

Alle leerlingen van de 3-Basisklassen nodigen u van harte uit op hun plantenmarkt op woensdag 23 april van 9.30 tot 15 uur. De verkoop is in de kas van het Clusius College, Oranjelaan 2a in Castricum.