Verplaatsing vredessymbool niet nodig

AKERSLOOT – Een grote meerderheid van de inwoners van Akersloot zit niet te wachten op veranderingen in het Vrijheidsplantsoen. Dat blijkt uit een enquête die de gemeente heeft laten uitvoeren.

Van de 686 deelnemers vindt 93% het niet nodig de jeu de boulesbaan te verplaatsen om meer afstand tot het vredessymbool te creëren. De enquête is in Akersloot huis aan huis verspreid op zo’n 2.000 adressen.

Toen in 2010 de jeu de boulesbaan werd vergroot en dichter bij het vredessymbool kwam te liggen, vroegen de toenmalige stichting 1945–1995 en het 4/5 mei comité om een oplossing waarbij er meer ruimte zou komen tussen deze baan en het nabijgelegen vredessymbool.

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 14 april besloten om hun eerdere besluit te handhaven. Dat betekent dat de situatie blijft zoals hij nu is.