Relatief weinig jongeren met jeugdzorg in Castricum

CASTRICUM – In Castricum zijn er relatief weinig jongeren die met jeugdzorg in aanmerking zijn gekomen. In Castricum kwamen 90 jongeren in aanraking met Jeugdzorg, meldt RTL Nieuws op basis van cijfers van het CBS.

Dat is 1,3% van het totale aantal jongeren tot en met 18 jaar. In sommige gevallen kan de jeugdzorg worden verlengd tot 23 jaar, die jongeren zijn echter niet in de cijfers opgenomen. Het landelijk gemiddelde percentage van jongeren die in aanraking komen met de jeugdzorg ligt flink hoger, namelijk op 2,9%.

Vanaf 1 januari 2015 wordt de jeugdzorg een gemeentelijke aangelegenheid. De gemeente gaat daar voor samenwerken met de gemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo. In de gemeenten Bergen en Uitgeest ligt het percentage iets lager, in Heiloo is het percentage precies gelijk.

De gemeenten met het meeste aantal jongeren die in aanraking komen met de jeugdzorg, is Amsterdam. dat zijn ruim 7500 jongeren. De Limburgse gemeente Kerkrade heeft het hoogste percentage jongeren in de jeugdzorg, bijna 6,5%.