Red Stars verliest eerste duel

CASTRICUM – Red Stars Vitesse heeft de openingswedstrijd van het seizoen met 17-12 verloren bij Vennep Flyers. Dat is geen schande, vond coach Bart Rebel.

“Ook al werden veel individuele fouten gemaakt en werd er te weinig geslagen, was er wel felheid en discipline. Vennep Flyers is een sterk, talentvol team, maar kreeg het in de slotfase toch benauwd.”
De thuisploeg kwam al vroeg op een 6-0 voorsprong. Red Stars verkleinde dat tot 6-3, maar Vennep Flyers maakte daar al snel een ruime 11-5 voorsprong van.

Rebel: “Het was goed dat de mannen elkaars fouten herstelden, zonder in paniek te raken. En vooral in de tweede helft van de wedstrijd was Red Stars geduldig aan slag, en dat heeft veel punten opgeleverd. Het is jammer dat een echte rally ontbrak. Alleen in de zesde inning had Red Stars drie honkslagen op rij, maar daar werd te weinig mee gedaan.”

Red Stars speelt zaterdag 19 april zijn eerste thuiswedstrijd. Om 16.30 uur komt RCH/Pinguïns uit Heemstede op bezoek.