Toon Mans, een modelburgemeester

CASTRICUM – Burgemeester Toon Mans was zaterdag model bij kunstvereniging Perspectief. Twee uur lang zat de eerste burger doodstil, zodat de achttien kunstenaars hem konden vereeuwigen.

Na de twee uur stilzitten, kon Mans de eerste resultaten bekijken. Mans was vol lof over de karakteristieken die in alle werken te zien waren. Omdat er diverse materialen gebruikt waren, potlood, acrylverf, houtskool, pastelpotlood en krijt, bood het aanzien een zeer divers geheel.

De kunstwerken werden gemaakt ter gelegenheid van de kunstfietsroute, op 7 juni. Het startsein van de kunstfietsroute wordt gegeven door de burgemeester, vandaar dat hij poseerde. Als dank voor het poseren mag hij dan één van de werken uitkiezen en zelf houden.

Mans gaf aan dat het geen gemakkelijke keuze zal worden.