Man sluipt school en sporthal in

CASTRICUM – Een man heeft maandagavond 7 april geprobeerd in te breken op het Jac. P. Thijssecollege aan de Bloemen in Castricum. De insluiping was maandag 7 april, maar de politie maakte het pas zondag bekend.

Op de camerabeelden was te zien dat een man, gekleed in het zwart, via de hoofdingang naar binnen kwam. Hij sloeg meteen af naar de docentenkamer, waar hij de jassen en tassen in de garderobe doorzocht. Toen hij hoorde dat er iemand aankwam, dook hij de toiletten in. Een conciërge heeft de man uit de school weten te verwijderen.

Dezelfde man is daarop gezien in de naastgelegen sporthal. Hij liep daar een kleedkamer in. In de kleedkamer was nog iemand, die hem vroeg wat hij kwam doen. Uiteindelijk is hij door de beheerder aangesproken en naar buiten gestuurd.

Er is niets gestolen, maar de politie wil wel weten wie de man is. De man is tussen de 25 en 30 jaar oud, is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een tenger postuur zwart haar en is kalend boven op het hoofd. De man heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en was op het moment van de insluiping geheel gekleed in het zwart. Hij droeg ook een zwarte cap, met in het midden een wit vlak met daarop een tekst.

Mocht u de man gezien hebben, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Het telefoonnummer daarvoor is 0900-8844.