Butter plaatst zich voor EK in Zürich

ROTTERDAM – Michel Butter heeft zich definitief geplaatst voor het Europees Kampioenschap Atletiek in het Zwitserse Zürich. De Castricummer liep de helft van de Marathon van Rotterdam in 1:07.

Na de helft van de race stapte hij uit. Hij doet sinds eind maart weer mee aan wedstrijden, toen werd de langeafstandsloper zesde op de Zandvoort Circuit Run. Vorig jaar ging het voor Butter mis op het WK in Moskou. Bij de marathon daar liep hij een stressfractuur op, waarna hij zeven maanden moest revalideren. Op dit moment zit hij op ongeveer 75% van zijn trainingsvermogen.

Hij moest zondag meedoen aan de marathon in Rotterdam om zijn startbewijs voor het EK in Zürich veilig te stellen, dat is dus gelukt.

Hugo van den Broek van de Castricumse atletiekvereniging plaatste zich ook voor het EK. Hij moest de marathon uitlopen binnen een tijd van 2.18.00, Van den Broek liep de marathon in 2.15.31. Hilda Kibet van AVC zou ook naar Zürich mogen, maar zij zag af van een ticket.

Het EK Atletiek begint op 12 augustus, de marathonstrijd staat op 17 augustus op het programma.

Op de foto: Michel Butter tijdens de marathon van Amsterdam in 2012