Voorzitter: ‘Limmen Ludiek 2015 gaat gewoon door’

LIMMEN – Limmen Ludiek gaat gewoon door in juni 2015. Vrijdagavond plaatste Limmen Ludiek een verontrustend bericht dat de actie was afgelast, vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Niets is minder waar, de berichten werden ontkracht door voorzitter Kees de Jong in het radioprogramma Nieuw Castricums Peil van Omroep Castricum.

Volgend jaar probeert Limmen Ludiek weer een wereldrecord te breken, in 2015 wordt ’s werelds grootste kurkenmozaïek gemaakt. Het mozaïek moet in totaal 160 vierkante meter groot worden. Er zijn ten minste 360.000 kurken nodig, Limmen Ludiek is echter op zoek naar minstens een half miljoen kurken.

Vrijdagavond was er een sorteeravond in Limmen, waar de vrijwilligers de kurken telden en op kleur sorteerden. Op de bonnefooi kwam er een man uit Helmond 29.000 kurken brengen. Hij had jarenlang in de horeca gewerkt en kurken verzameld, maar wilde er eigenlijk van af.

Hoewel de actie dus niet is afgeblazen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, zijn nieuwe vrijwilligers nog altijd welkom. Mensen met interesse kunnen kijken op de website www.limmenludiek.nl voor meer informatie.