Overval op postagentschap: twee verdachten aangehouden

AKERSLOOT – Na de overval op een postagentschap in Akersloot zijn twee verdachten aangehouden. Dat meldt de Egmondse wijkagent Bauke van Dijk op Twitter. De overval vond vrijdagavond plaats.

Om kwart over acht vond de overval in het postagentschap in het winkelcentrum Akerhof plaats. De daders gingen er met een onbekende buit vandoor richting het Churchillplein. De daders hebben zich tijdens de vlucht omgekleed aan de Hooggeest in Akersloot bij het pad naar de Noordermolen. Een getuigen heeft ze daar gezien. Daar zijn ook spullen teruggevonden die zijn weggenomen uit het postagentschap, zo meldt de website 112-Akersloot.nl.

Met Burgernet werden omwonenden gevraagd uit te kijken naar de overvallers. Er werden zo’n 500 burgers benaderd, ook in de omliggende gemeenten Bergen, Heiloo, Uitgeest en Schermer. De door de politie opgepakte verdachten zijn, zo meldt de wijkagent, gevonden met hulp van Burgernetdeelnemers.

De aangehouden jongens zijn 15 en 16 jaar oud. Bij de overval is niemand gewond geraakt.