Nog 1 keer: uilenballen pluizen in Heiloo

HEILOO – Op donderdag 24 april kunnen vrijwilligers voor de laatste keer dit seizoen met uilenballen aan de slag. Landschap Noord-Holland gebruikt de uitkomsten voor een onderzoek naar zoogdieren in de provincie.


Kerkuilen kunnen onderzoekers enorm helpen bij hun speurtocht naar zoogdieren. De vogels zijn meestal honkvast en ze jagen alleen in de directe omgeving van hun nest. Dankzij de botjes in de uilenbal kan worden vastgesteld welke dieren ze hebben gegeten. Zo kan de uilenbal laten zien of er ergens noordse woelmuizen leven.

Het pluiswerk van alle vrijwilligers heeft al heel wat opgeleverd. Dat is onder meer van belang voor de zoogdierenatlas van Noord-Holland die dit jaar verschijnt. Daar is straks precies in te zien welke zoogdieren in de provincie leven en waar.

U bent van harte welkom bij het uilenballen pluizen, ook als u geen ervaring heeft. Kijk op www.uilenballenpluizen.nl voor meer informatie. De avond is van 18.00 tot 21.00 uur aan de Rechte Hondsbosschelaan 24a, 1851 HM in Heiloo. Aanmelden: d.hoogeboom@landschapnoordholland.nl