In Darkness vrijdag 25 april in filmhuis de Zwaan

UITGEEST – In Darkness (Pools: W Ciemności) is een Pools oorlogsdrama uit 2011 van Agnieszka Holland. De film is gedeeltelijk gebaseerd op het boek In the Sewers of Lvov (1990) van Robert Marshall.


De film vertelt het waargebeurde verhaal van Leopold Socha, een kruimeldief en rioolarbeider, die in 1943 in de Poolse stad Vlov twaalf Joden uit handen van de nazi’s weet te redden door hen 14 maanden in het riool te verbergen.

Aanvankelijk ziet de opportunistische Leopold Socha het vooral als een lucratief zaakje waarmee hij wat geld kan verdienen. Maar langzamerhand krijgt hij steeds meer mededogen met zijn onderduikers. Uiteindelijk is hij bereid om zijn eigen leven voor hen te riskeren.

In Darkness is te zien op vrijdag 25 april in Filmhuis de Zwaan in Uitgeest. De zaal is open vanaf kwart voor acht en de film begint om 20.15. Toegang: € 5,- inclusief een heerlijk kopje koffie. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt, Middelweg 139, Uitgeest.
Dorpshuis de Zwaan is gevestigd aan de Middelweg 5 1911 EA Uitgeest