Velsertunnel toch helemaal dicht voor onderhoud

IJMUIDEN – De Velsertunnel gaat vanwege de renovatie van de tunnel toch volledig dicht. Tussen het voorjaar van 2016 en het najaar van 2016 zal de tunnel helemaal afgesloten zijn voor al het verkeer.

Dat maakte Rijkswaterstaat bekend op een ondernemersbijeenkomst in IJmuiden aan Zee, schrijft het Haarlems Dagblad. De mededeling zorgde voor veel boze gezichten, zo schrijft de krant.

De tunnel is een belangrijke verbindingsweg tussen Beverwijk en Haarlem, ook veel forensen vanuit Castricum gebruiken de tunnel. Zij zullen in die periode worden gedwongen om te rijden via de Wijkertunnel in de A9.

Rijkswaterstaat vernieuwt in die periode de technische installaties en er wordt groot onderhoud verricht. Volgens Rijkswaterstaat zou er dan ruim 10 jaar geen onderhoud meer hoeven plaats te vinden aan de tunnel. Volgens de oorspronkelijke plannen zou het onderhoud aan de tunnel al in 2015 beginnen, dan zal de hinder nog beperkt blijven.

De berichten over de afsluiting van de tunnel gonzen al rond sinds de zomer van vorig jaar, toen verklaarde de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf MKB-IJmond al te verwachten dat de omzet zal dalen als gevolg van de afsluiting van de tunnel.