Koninklijke onderscheiding voor Cees Schoordijk

CASTRICUM – Cees Schoordijk (81) heeft bij zijn afscheid als penningmeester en activiteitenbegeleider bij de Katholieke Bond voor Ouderen een lintje gekregen voor zijn vrijwilligerswerk. Schoordijk is nu lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Schoordijk heeft een ongelofelijke staat van dienst als vrijwilliger. Eerst zette hij zich vooral in voor het seniorenkoor. Daar was hij naast participerend lid, voorzitter en muziekbibliothecaris. Bovendien maakte hij zich sterk voor ledenwerving én het ouderenvervoer. Zo werd het mogelijk voor de oudere leden langer actief deel te nemen en te genieten van het koor.

Eerst werkte hij voor de KBO alleen in de kern Castricum, maar na de fusie met Limmen en Akersloot in 2002 nam hij ook die kernen onder zijn hoede als penningmeester.

Schoordijk organiseerde ook de uitstapjes en de meerdaagse reizen van de vereniging, verzorgde de ledenadministratie en maakte met inzameling van oud papier onder andere het clubblad en andere activiteiten mogelijk. De laatste paar jaar ondersteunde hij veel leden met hun belastingaangifte.