Bonhoeffertijd bij Castricum105

CASTRICUM – Acht leerlingen van het Bonhoeffercollege in Castricum zijn donderdag begonnen met het project ‘Bonhoeffertijd’. Zeven donderdagmiddagen lang verzorgen zij een programma bij Castricum105.

In het project leren ze plaatjes aankondigen, reportages maken en interviews houden. Donderdag 10 april was de eerste uitzending, waarin Isis, Roel, Tony, Dani, Sam, Lennart en Rick hun lievelingsplaatje aangekondigd hebben. Ook vertelde ze in een vraaggesprek met dj Boy van Mourik waarom ze voor het radioproject gekozen hadden.

Van Mourik vertelde de leerlingen uit mavo-2 van alles over de techniek, terwijl radiomaker en presentator Jan Uiterwijk meer uitleg gaf over de omroep.

De komende zeven weken wordt het radioprogramma elke donderdag uitgezonden, behalve tijdens de meivakantie. In de komende uitzending, op 17 april, zal de luisteraar meer te horen krijgen over het project.