Op pad met de boswachter

CASTRICUM – Op zaterdag 12 april neemt boswachter Dirk Glorie geïnteresseerden mee voor een lentewandeling door het duingebied in de omgeving van de Noorderstraat in Castricum. Op diezelfde dag trekt boswachter Jan Zijlstra er op uit om het oorlogsverleden van het duingebied te ontrafelen.


De boswachters van PWN zijn de gastheren en gastvrouwen van het Noordhollands Duinreservaat. Zij kennen het duingebied op hun duimpje en bezitten een schat aan kennis over de aanwezige flora en fauna, maar ook over bijvoorbeeld de historie van het duingebied.

Met de prachtige voorjaarsdagen van de afgelopen tijd, is de natuur in rap tempo aan het ontwaken. Het verzamelpunt voor deze lente excursie is aan de Noorderstraat in Bakkum. Kosten zijn € 3,50 per persoon. Vertrek om 12.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Ook vanaf het Hof van Kijkuit in Castricum start op 12 april om 12.00 een excursie. Deze wandeling is een ontdekkingstocht naar de sporen van de Tweede Wereldoorlog. Kosten zijn €10,- per persoon, inclusief koffie/thee met wat lekkers na afloop in het Hof van Kijkuit. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is geschikt vanaf 12 jaar.

Aanmelden kan via www.pwn.nl/eropuit of telefonisch via Bezoekerscentrum De Hoep: 0251 661 066