Nieuw Fortenseizoen

REGIO – In april komen de forten weer tot leven en openen zij hun poorten voor publiek. Op 21 april (Tweede Paasdag) om 13 uur geeft Nick Renooij, presentator van het Jeugdjournaal, op spectaculaire wijze de aftrap van het Fortenseizoen.

Op Forteiland IJmuiden maakt hij een vrije val van een powerfan. Daarna mogen kinderen met de presentator op de foto. Echte durfallen maken zelf ook een vrije val of gaan abseilen van de dikke muren van het fort.

Forten nodigen uit tot sport en spel. Ze zijn spannend, avontuurlijk en geheimzinnig. Er is van alles te ontdekken. Daarom wordt het Fortenseizoen in het Paasweekend (19 t/m 21 april) op de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie geopend onder de noemer Spel en Sport op het Familiefort.

Maar liefst elf forten van de Stelling van Amsterdam zijn in het Paasweekend met een speciaal programma geopend. Voor jonge muziekliefhebbers is Fort aan de Sint Aagtendijk in Beverwijk the place to be. Op 21 april is dit een Muziekfort met muzikale spelactiviteiten voor het hele gezin zoals een muziekquiz, kinderdisco, workshops en livemuziek.

Zie het hele programma op www.stellingvanamsterdam.nl. Ook op de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn veel forten geopend zie www.forten.nl.