College neemt besluit over hondenlosloopgebied

CASTRICUM – Honden mogen vanaf volgende week donderdag in het gebied bij het oorlogsmonument loslopen. Het gedeelte waar het timmerdorp plaatsvindt, wordt dan in de toekomst ontsloten door twee bruggetjes.

Het noordelijk deel van het park is voortaan aangelijnd gebied. Het college kiest voor de variant, waarbij het oostelijk deel van Noord-End losloopgebied wordt.

Het college beseft dat alle gebruikers van het gebied water bij de wijn moeten doen. De nieuwe situatie vraagt concessies van alle betrokken partijen. Het college is er van overtuigd dat Noord-End met de aanleg van extra bruggen en paden voor hondenbezitters een aantrekkelijk losloopgebied blijft.

Door bij de school, het fietspad en het speeltoestel voor een verplichte aanlijning te kiezen, wordt de veiligheid voor de gebruikers vergroot.