Formatie: tijdsplanning voor enkele weken

CASTRICUM – Voor de formatie is een tijdsplanning van enkele weken opgesteld. Dat heeft formateur Don Bijl zaterdagmiddag gezegd tegen Omroep Castricum.

Enkele dagen per week komen de gesprekspartners van CKenG, VVD, D66 en PvdA bij elkaar. ‘Elke dag kan ook niet, partijen hebben ook de tijd nodig om hun huiswerk te doen en hebben naast het politieke werk ook nog een andere functie’, zei Bijl.

Bijl, in het dagelijks leven burgemeester van Purmerend, ziet zijn rol vooral als technisch voorzitter van de onderhandelingen. Hij heeft de partijen niet zelf bij elkaar hoeven zoeken, dat heeft demissionair wethouder Meijer (CKenG) al gedaan. In de gesprekken wordt vooral aandacht besteed aan de decentralisaties, het veelvoud aan taken wat de gemeente moet gaan uitvoeren. Die taken hebben vooral betrekking op sociale zaken en zorg.

Een precieze tijdsplanning kon Bijl niet geven, maar het kan dus nog wel enkele weken duren.

Het interview met Bijl is hieronder terug te beluisteren: