Slag bij Waterloo; de grootste maquette ooit

CASTRICUM – Achtentwintig jaar heeft Piet Prinsen gewerkt aan zijn maar liefst 35m2 grote maquette van De Slag bij Waterloo. Een uniek project dat tot in detail op schaal het verloop van deze historische gebeurtenis laat zien. Prinsen beschilderde ruim 9000 miniatuursoldaatjes voor dit levenswerk.

Tijdens de zondagssociëteit op 13 april vertelt Piet door middel van een diapresentatie over het ontstaan van deze maquette én natuurlijk geeft hij een lezing over De Slag bij Waterloo zelf. . Tijdens de presentatie worden filmopnames gemaakt voor een documentaire over Piet Prinsens levensproject.

De zondagssociëteit vindt plaats op zondag 13 april van 14:00 tot 16:00 uur in Dorpshuis de Kern in Castricum (Overtoom 15). De zaal is open om 13.30 uur. Toegang is 4 euro. Voor meer informatie of vervoer kan men bellen naar Stichting Welzijn Castricum, telefoonnummer: 0251- 65 65 62 of mailen naar info@welzijncastricum.nl