Nog geen tips na vinden ondergrondse woning

CASTRICUM – De politie heeft nog geen tips binnengekregen na het vinden van een ondergrondse woning in de duinen bij Castricum. Dat meldt de NOS vrijdagmiddag.

Het is nog niet bekend wie de mysterieuze woning heeft gebouwd, die eerder deze week werd ontdekt.

Uit sporen blijkt dat er onlangs nog één of meerdere mensen aanwezig waren. Zo zijn er waxinelichtjes en waterflesjes aangetroffen. Persoonlijke eigendommen zijn niet gevonden.

De gemeente spreekt van ‘een stevig bouwwerk’. Er ligt een vloer in en er was huisraad aanwezig, zoals een gasstel en een bed. ”Het was meteen duidelijk dat het niet een hut was die door een paar jonge binken was gemaakt”, zei een gemeentewoordvoerder.

De hut werd op 1 april gevonden, door toevallige passanten. Daardoor dachten mensen eerst dat het om een grap ging, dat blijkt dus niet zo te zijn. Wijkagent Wesley Wessendorp, die het bestaan van de woning bekendmaakte, is na het vinden van de woning nog enkele keren teruggekeerd naar de vindplek.