Handboek voor uw erf in de gemeente Castricum

BAKKUM – Wie in de gemeente Castricum van het erf bij de woning een toperf wil maken, kan vanaf 10 april goed achterhalen hoe dat moet. Landschap Noord-Holland presenteert dan het boek ‘Ontwerp uw eigen erf’. Het gaat om een praktisch handboek speciaal voor erfeigenaren in de gemeente Castricum. Wethouder Christel Portegies van de gemeente Castricum ontvangt die dag het eerste exemplaar.

De uitreiking vindt plaats op het erf van ‘De Sterrenhoeve’ in Castricum (Bakkum). Deze locatie is het afgelopen jaar ingericht als voorbeelderf. Eigenaar Marco Versterre van De Sterrenhoeve ontvangt het tweede exemplaar van het handboek.

De erven in de gemeente Castricum zijn bijzonder. Het landschap heeft een grote invloed gehad op de opbouw en vormgeving van erven. Daarnaast hield men vast aan de gewoonten van de streek. Zo kregen de erven het streekeigen karakter dat we nu zo mooi vinden. Maar hoe herken je als erfeigenaar die bijzondere elementen op je erf? En hoe maak je van je erf weer een visitekaartje van de streek? De antwoorden op al deze vragen zijn terug te vinden in het nieuwe handzame handboek ‘Ontwerp uw eigen erf’ in de gemeente Castricum.

Het handboek is ontwikkeld door Landschap Noord-Holland in het kader van het project ‘Paarden in het landschap van Laag Holland’. De gemeente Castricum en Landschap Noord-Holland nodigen inwoners van de gemeente Castricum die aan de slag willen met hun erf uit bij de overhandiging aanwezig te zijn. Tijdstip: donderdag 10 april om 11.00 uur . Locatie: ‘De Sterrenhoeve’, Hoogeweg 12 in Castricum. Het handboek is na de officiële overhandiging ter plekke verkrijgbaar voor 10 euro voor inwoners van de gemeente Castricum en andere geïnteresseerden. Het boek is ook te bestellen via de webwinkel van Landschap Noord-Holland voor € 10,00 (+ € 4,95 verzendkosten): www.landschapnoordholland.nl/webwinkel