CSV-Meervogels degradeert ondanks winst

AMSTERDAM – Het was de laatste kans voor CSV-Meervogels om te handhaven in de Tweede Divisie A. Een niveau waar de heren zeker thuis horen, getuige de uitslagen van dit seizoen. Maar door veel samenvallende blessures en te veel wedstrijden die met 1 of 2 punten verschil werden verloren staat men toch 11e.

De wedstrijd tegen Aristos-DSS moest dan ook gewonnen worden om nog kans te maken op handhaving in de Tweede Divisie. CSV-Meervogels kwam goed maar ook enigszins zenuwachtig uit de startblokken. Bij een stand van 1-3 is het meteen pech voor de heren als Jelle Putter uitvalt met een enkelblessure. Aristos-DSS komt dan ook meteen terug tot 3-3. Hierna gaat de score gelijk op, waarna CSV-Meervogels weer een klein gaatje slaat bij 6-9. Mede door uitstekend verdedigingswerk van onder meer Marco Buur, Koen Hoberg en Wouter Hoberg weet CSV-Meervogels de voorsprong te behouden. Ruststand 10-14.

De tweede helft is plots alle onzekerheid eraf bij CSV-Meervogels en wordt er aan de lopende band gescoord. Mede omdat Aristos-DSS niet meer zo nodig hoeft (zij waren immers al veilig), maar ook omdat CSV-Meervogels er alles aan gelegen is een mooi resultaat neer te zetten, enerzijds voor de fans die naar Amsterdam gekomen zijn, maar anderzijds ook om aan te geven dat CSV-Meervogels thuishoort in deze divisie, loopt de score behoorlijk op. Via 13-21 en 17-28 eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een zeer verdiende 19-32 overwinning.

De overwinningsroes van de heren duurt maar enkele minuten als al snel blijkt dat Hurry Up ook gewonnen heeft en degradatie dus een feit blijkt voor CSV-Meervogels. Als daarna ook coach Dragan Petrov aangeeft volgend seizoen niet door te gaan, blijven de heren ondanks de overwinning achter met een naar gevoel.

Foto: van een eerdere wedstrijd van CSV-Meervogels in De Bloemen.