Bonhoeffer Xperimenteert!

CASTRICUM – Nog een maand te gaan en dan breekt het circus rond de voorstelling van Theatergroep Bonhoeffer weer los. Geen letterlijk circus zoals twee jaar geleden toen er een tent op het parkeerterrein van de school stond.

Zo groots is het deze keer niet, maar de toeschouwer mag weer wat verwachten volgens Ellen Philips en Klaas Sabel, de grondleggers van het schooltheater. Beiden hebben weer heel veel zin in het spektakel dat alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar plaatsvindt op het Bonhoeffercollege. Met leerlingen die acteren, zingen, musiceren, dansen maar die ook op andere theaterfronten actief zijn. Ze schrijven het script en in de productie helpen ze met de techniek van licht en geluid, verzorgen ze de website van de theatergroep, assisteren ze met het maken van het decor, verzorgen rekwisieten, adviseren in de kledingkeuze, doen de kaartverkoop en ga zo maar door.

Voor de basis van de nieuwe productie is de verhaallijn van de film ‘Die Welle’ oftewel ‘The Wave’ gebruikt. De film vertelt het verhaal van een waargebeurde geschiedenis die zich in de jaren zestig in Amerika afspeelde: een docent geschiedenis laat in een project over autocratie zien dat fascisme, nationalisme van alle tijden is en dat mensen gevoelig zijn voor de groepsdruk die het teweegbrengt en dat onderdrukking en discriminatie de gevolgen zijn.

De wisselwerking met haar acteurs en dansers hebben prachtige vondsten opgeleverd voor de voorstelling. Hoewel het kader van het script goed stond, werd er tijdens de repetities steeds gesleuteld aan de uitvoering ervan. De ideeën van de acteurs werden net zo enthousiast uitgeprobeerd als de variaties die Ellen naar voren gebracht.
In de muziek liggen de lijnen wat dat betreft vast. Dirigent en docent muziek Klaas Sabel heeft voor de voorstelling zestien nummers gearrangeerd voor de instrumenten die hij in het schoolorkest tot zijn beschikking heeft.

Wie dat wil meemaken kan een kaartje kopen voor de avondvoorstelling op 14, 15, 16 of 17 april en zich daarmee te verzekeren van een plek op de tribune in de aula van de school. Aanvang 19.30 uur!
Voor meer informatie: theaterbonhoeffer.wordpress.com